Hei lukija. Aika on kulunut todella nopeasti. Sanon tämän varmaan joka kerta, mutta se on totta. Nyt on jo yli puolet vuodesta kulunut Tasmaniassa. Ja se onkin ollut mahtavat puoli vuotta. Tunnen olevani jo lähes paikallinen.

Olen nyt nähnyt oikeastaan kaiken, mitä Tasmaniassa alunperin halusin nähdä, vaikka kyllä täällä varmasti uuttakin koettavaa löytyy. En ole ollut kovin aktiivinen blogin kanssa. Pahoittelut siitä. On ollut niin paljon muuta tekemistä ja ajattelemista, että on unohtunut kirjoittaa tänne siitä. Kaikki tekemiseni on kuitenkin tallessa jossain, sillä Rotary vaatii kirjoittamaan joka kuukausi reportin. Se on oikeastaan hyvä, sillä muuten saattaisi unohtua, mitä kaikke onkaan ehtinyt tapahtua.

Ennenkuin palaan ajassa taaksepäin, tässä pieni päivitys mitä elämässäni tapahtuu juuri nyt. Kesäloma loppui juuri muutama viikko sitten. Loma kesti yhteensä kolme kuukautta, joka meni todella nopeasti. Aluksi kouluun palaaminen ei tuntunut kovin houkuttelevalta, mutta nyt kun on taas palannut rytmiin, ei se ollutkaan niin työlästä kuin muistin. Syynä saattaa olla, että lukujärjestys on yhden kurssin kevyempi ja ainevalinnat helpommat.

Tänä vuona olen valinnut aineet: Visual Art, Music, Mathematics Methods ja Modern History. Yllättäen kaksi jälkimmäistä ovat osoittautuneet tähän asti helpoimmiksi. Musiikki on ihan kivaa, sillä pääsen soittamaan pianoa, mutta valitettavasti teoriaakin pitää opiskella kaksi tuntia kolmesta viikossa, mistä en ole niin innoissani. Koulun paluun hyvä puoli on se, että pääsee näkemään kavereita pitkästä aikaa.

Olen nyt kolmannessa isäntäperheessäni, eli siis toiseksi viimeisessä. Olen perheeseen tosi tyytyväinen. Kotoa löytyy kissa ja koira, sekä piano ja uima-allaskin. Vanhempien lisäksi perheeseen kuuluu 18-v veli ja 23-v sisko, joka asuu omillaan. Tulen heidän kanssa hyvin toimeen. Vaihdan perhettä joskus helmikuun lopussa. Tulee ikävä nykyistä perhettä, mutta seuraava perhe on myös todella mukava. Seuraava perhe onkin sitten jo viimeinen ennen Suomeen paluuta.

Noniin, mistähän sitä aloittaisi. Kuvahan tunnetusti kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, joten tästä seuraa pieni kuvakertomus elämän kohokohdista viime kuukausien ajalta.

Maisema Mount Wellingtonin huipulta
Table Cape Tulip Farm
Kenguruita ja wallabeita olen päässyt syöttämään jo muutamaan kertaan.
Richmond on pieni kylä Hobartin lähellä, kuvassa Australian vanhin silta.
Tehtiin retki Hastings Cavesiin kavereiden kanssa. Kuvassa minä, Rafael Brasiliasta, Gabriel Itävallasta ja Yoqub Tajikistanista.
Käytiin Mount Field National Parkissa. Vasemmalta Gabriel, minä ja Yoqub
Jättipuita näissä Tasmanian metsissä riittää.
Russell Falls, Mount Field National Park
Joulukuussa meillä oli uusi rotary-leiri. Mukana oli Tasmaniaan tulleet ja lähtevät vaihtarit. Vaihtarit täältä lähtivät maihinsa tammikuun aikana. Yksi Tasmanialainen lähti Suomeen, Kouvolaan.
Lumeton joulu oli jotain erilaista. Kumma kyllä suuri osa joulukoristeista on lumi ja talvi aiheisia, vaikka täällä Australiassa onkin kesä. Jotkut täällä ottivat joulun erittäin tosissaan, niin kuin kuvassa näkyy. Oma host-perhe ei ollut ihan yhtä innokas koristelussa.
Uutenavuotena käytiin katsomassa ilotulituksia kaupungilla.
Sydney to Hobart-purjehduskisa oli iso juttu, ainakin mun perheessä. Herättin aikaisin katsomaan voittaja veneen saapumista satamaan.
Taste of Tasmania-ruoka festivaali oli suosittu. Meillä oli yhdelle päivälle pöytävaraus, mutta tapahtuma peruttiin siltä päivältä sään takia. Lämpöä oli korkeimmillaan yli 40 astetta. Tuntui kuin olisi kävellyt saunassa ulkona.
Perheen kissa Max. Takana näkyy piano. Olin jo alkanut ikävöidä pianon soittoa neljän kuukauden tauon jälkeen.
Altaalla kelpaa kyllä viettä aikaa Australian kesässä.
Martine Norjasta oli kylässä neljä päivää. Hän asuu tällä hetkellä Launcestonissa, joka on noin kolmen tunnin päässä Hobartista.
Kun Martine oli kylässä, teimme retken Port Arthuriin. Se on entinen rangaistussiirtola, johon Australiaan saapuneet vangit joutuivat jos käyttäytyivät huonosti. Paikan historia oli mielenkiintoinen vaikkakin aika julma. Mukana matkassa olivat myös Yoqub ja Rafael.
Teimme host-vanhempien kanssa retken länsirannikolle, paikkaan nimeltä Strahan. Menimme risteilylle Gordon-jokea pitkin. Luonto ympärillä oli vaikuttavaa.
Samalta risteilyltä. Paikka nimeltä Hells Gates. Maisemat olivat kyllä upeat.
Cradle Mountain oli mun must-see listalla. Se oli kyllä näkemisen arvoinen. Olisi kiva joskus palata ja tutkia kansallispuistoa sen ympärillä vähän enemmänkin.
Katsomassa Hobart Hurricanesin peliä. Kyseessä on siis kotikaupungin krikettijoukkue. Älkää kysykö miks mulla on ämpäri päässä.
Kävin 18 kilsan kävelyllä lähiseudulla. Mua ei etukäteen varoitettu kävelyn pituudesta, mutta hengissä selvisin.
Olen alkanut säännöllisesti käymässä purjehtimassa. Ehkä tässä on mun uusi harrastus. Mut on kai tuomittu ohjaamaan venettä nimeni mukaan, sillä ruori on enkuksi helm. Purjehtijat muistavat mun nimen helposti; Helmi on the helm. Kuvassa olen etummaisessa veneessä kaikkein vasemmanpuoleisin hahmo mustassa takissa.
Maisema mun tämän hetkisestä kodista. Auringonlaskua kelpaa kyllä katsella joka ilta. Kuvassa on siis Mount Wellington ja Derwent-joki.

Tässä oli parhaita paloja mun elämästä viime kuukausien ajalta. Tämä on tietenkin vain pieni osuus kaikesta. Aika vaan kulkee niin nopeasti ja tosi paljon ehtii tapahtumaan. En muista ihan kaikesta kertoa. Mulla on ollut mahtava vuosi täällä ja odotan innolla kaikkea tulevaa. Terveisiä kaikille teille Suomeen. Saa kommentoida, jos on kysymyksiä tai muuten vaan kuulumisia tai kommentteja.

Kategoriat: Blogi

6 kommenttia

Riina · 24.2.2020 09:52

Olipa kiva lukea kuulumisiasi ja kuvia vuoden varrelta. Ja valitettavasti ainakin täällä Etelä-Suomessa vietettin lumetonta joulua. Mukavia hetkiä jatkossakin sinne pallon toiselle puolelle!

  helmi · 26.2.2020 05:37

  Kiitos! Harmi, että talvi ei ole ollut kovin luminen tänä vuonna. Terveisiä sinnekin puolen palloa!

Paula · 24.2.2020 10:28

Aivan mahtavia kuvia ja maisemia jälkeen kerran. Aika todellakin kuluu nopeasti. Uskomatonta, että vaihtovuotesi on jo puolessa välissä. Ei täälläkään ole talvesta tietoakaan. Nauti olostasi! Terkkuja meiltä kaikilta!

  helmi · 26.2.2020 05:38

  Kiitos! Terkkuja takaisin sinne päin!

HarriHei · 24.2.2020 20:46

Mahtavia kuvia ja tosi kiva lukea mukavasti sujuneesta vuodesta! Plussaa ämpäristä🤗

  helmi · 26.2.2020 05:39

  Kiva, että tykkäsit! Katsotaan saanko ämpärin mahtumaan matkalaukkuun.

Kommentointi on suljettu.