Hei taas lukijat. Tänään on vähän vakavampia asioita mielessä. Koronavirus on vallannut maailman ja se on kulkeutunut tänne Tasmaniaankin asti. Tällä hetkellä tapauksia on tietääkseni ollut täällä seitsemän. Niin kuin varmasti Suomessa ja muualla maailmassakin, paikkoja aletaan sulkea enemmän ja enemmän.

Koulu ei vielä ole kiinni, mutta kaikki luokkahuonetta isommat kokoontumiset, kuten urheiluharjoitukset ja koko koulun kokoontumiset ovat peruttu. Opettajatkin puhuvat siitä mitä tapahtuisi, jos koulu suljettaisi, ja se ei tunnu tällä hetkellä kovin kaukaiselta ajatukselta. Koulun sulkemisesta en ole kuitenkaan yhtä huolissani kuin muihin viruksen vaikuttamista tapahtumista.

Joillakin ihmisillä on pieni paniikki päällä. Tämä näkyy ruokakaupoissa tyhjillään ammottavista pastahyllyistä. Vessapaperilla ja käsidesilläkin on tällä hetkellä kova kysyntä. Kaupungilla näkee joitakin ihmisiä maskit päällä.

Täällä Tasmaniassa meitä on yhteensä yhdeksän vaihto-oppilasta, ja meistä on tullut aika läheinen porukka. Ainakin yksi ollaan nyt lähettämässä takaisin kotimaahansa, ja useammalla on pelko että tämä kohtalo saattaisi osua omalle kohdalle. Itse en tällä hetkellä ole siitä yhtä huolissani. Suomen Rotary lähetti kaikille vaihto-oppilaille tiedotteen, joka kertoi että vaihtovuosi on mahdollista keskeyttää, mutta se ei ole pakollista ellei Suomen viranomaiset anna kehotusta palata kotimaahan. Toivon vaan, ettei tällaista kehotusta tulisi.

Jos vuosi ei keskeydy, on kuitenkin erittäin mahdollista, että Australian kiertomatka, joka pitäisi tapahtua kuukauden päästä, perutaan. Sama matka peruttiin jo Sydneyssä olevilta vaihto-oppilailta. Matka olisi heillä alkanut parin viikon päästä. Tällä hetkellä tuntuu aika epäreilulta. Miksi kaikki tämä piti tapahtua juuri tänä vuonna? Olen pahoillani kaikille muille vaihto-oppilaille, joiden vaihtoon tämä vaikuttaa. Ja tietysti kaikille, joiden elämään korona vaikuttaa negatiivisesti. Muistakaa pestä käsiä jne. ja yritetään pysyä positiivisina.

Kategoriat: Blogi

4 kommenttia

Titi-täti · 18.3.2020 20:02

Voimia ja siunausta sinne pallon toiselle laidalle <3 Jännä, miten samoja ilmiöitä siellä on kuin täälläkin; meitä yhdistää koronan lisäksi myös ihmisten reaktiot, kyllä maailma on pieni! Olet ollut ajatuksissani 🙂

    helmi · 19.3.2020 00:49

    Kiitos. Tällä hetkellä jännitän, että päättääkö nämä Tasmanian Rotaryt lähettää mua takasin. Tämä kävi jo yhdelle kaverille Victoriassa. Toivon että ei, mutta onneksi olen ehtinyt olla täällä jo 8 kuukautta, joillakin oppilailla vaihto loppui heti alkujaan 🙁 Toivotaan kuitenkin parasta.

Iskä · 20.3.2020 13:46

Taisivat vähän tuon kommenttisi jälkeen tehdä siellä päätöksen, että voit jäädä? Kaikkea hyvää sinne Tasmaniaan!

    helmi · 24.3.2020 01:49

    Näillä näkymin mun ei tarvitse tulla kotiin aikaisemmin. Useampi kaveri on tosin nyt palaamassa kotimaahan. 🙁 Safari ei näillä näkymin ole toteutumassa, mutta otan kaiken irti loppuajasta, mitä vaihdosta on jäljellä.

Kommentointi on suljettu.