Hei kaikki! Olisi sitten taas uuden postauksen aika. Ajasta puhuen, se on muuten mennyt tosi nopeasti. Vaihdossa on kulunut yli kaksi kuukautta, vaikka ei kyllä tunnu niin pitkältä. Samaan aikaan tosin tuntuu, että olen ollut täällä jo pitkän aikaa. Hobart alkaa nimittäin tuntua tutulta ja kyllä mä voisin sanoa että tästä on tullut mulle toinen koti.

Kaikenlaista on tainnut jo ehtiä tapahtumaan viime postauksen jälkeen. Isoimpana, vaihdoin juuri reilu viikko sitten toiseen host-perheeseen. Se oli aluksi aika surullista, pidin nimittäin ekasta perheestä tosi paljon ja mulla oli rutiinit hanskassa. Olin jo tottunut kaikkeen ja sitten piti aloittaa alusta. No ei nyt ihan. Kaupunki on kuitenkin tuttu ja koulu pysyi samana. Uusi perhe on myös todella mukava. Perheeseen kuuluu vanhemmat, sekä 9 v. sisko ja 7 v. veli. Lapset olivat tosi iloisia mun saapumisesta. Olen muuten myös perheen eka vaihtari, joten perhe on jaksanut olla aika innoissaan musta. Ekana päivänä mentiin heti kävelylle uudella kotialueella. Perheeseen kuuluu muuten myös koira nimeltään Axel. Se on jo vanha ja tykkää istua sylissä kun istun sohvalla. Nyt alan jo tottua uuden perheen rutiineihin ja olen oppinut uudet bussi-reititkin.

Tehtiin jo ekana viikonloppuna uuden perheen kanssa kaikenlaista. Käytiin MONA:ssa, joka on tunnettu modernin taiteen museo Hobartissa. Käytiin myös katsomassa vesiputousta, joka oli aika upea. Lauantaina käytiin amupalalla Pancake Trainissä, joka on siis ravintola junavaunussa. Juna ei siis enää ollut liikenteessä ja oli muutettu kaupoiksi ja ruokapaikoiksi, joka on aika hauska idea.

Olen jatkanut Rotary-kokouksissa käymistä. Ne on ihan kivoja ja tyykkään käydä kokouksissa. Saan hyvän ravintolalounaan ja rotareiden kanssa on mukava jutella. Mun Rotary-mentori Belinda oli noin kuukauden matkalla Euroopassa, mutta nyt se on viimein palannut takaisin Tasmaniaan. Belinda oli käynyt matkallaan Suomessa ja meillä riitti siitä jutusteltavaa. Suomessa Belinda oli mm. vieraillut Repoveden kansallispuistossa, missä on itsekin tultu käytyä muutamaan otteeseen.

Pancake Train!!

Koulu menee ihan hyvin, vaikka viime aikoina on ollutkin aika paljon hommia. Vuosi alkaa lähestyä loppua ja kokeisiin valmistautuminen on jo alussa. Teen parhaani, mutta onneksi opettajat on ymmärtäväisiä, jos jokunen tehtävä jää tekemättä. Sain takaisin ensimmäisen matikan kokeenkin, josta tuli pisteitä 38/40. Opettaja oli musta ylpeä. (Matikan kokeet on muuten täällä helpompia kun Suomessa.) Esseitäkin olen päässyt kirjoittamaan ja tein yhden julisteenkin. Nyt on onneksi viimeinen viikko ennen kahden viikon lomaa, jolloin pääsen vähän levähtämään. Yritän olla ottamatta koulua liian vakavissaan, numeroilla ei kuitenkaan ole loppujen lopuksi väliä. (Kirjoitan tätä englannin tunnilla.) Kavereitakin olen saanut koulusta, vaikka huomasin että toisten vaihtareiden kanssa on paljon helpompi ystävystyä. Koen kuitenkin jo olevani osa porukkaa koulussa, ja monet tervehtivät minua iloisesti koulun käytävillä. Yhdeksi koulurutiinikseni on tullut ostaa iso kuppi cappuccinoa joka aamu koulun kahvilasta. Siihen se Rotarylta saatu kuukausiraha taitaakin huveta. No ei nyt sentään ihan kaikki, enkä onneksi ole muutenkaan kova tuhlari.

Tässä on joka aamu koulussa viiden minuutin hetki Mentor-ryhmän kanssa, Suomessa vastaava on ryhmänohjaushetki. Juon samalla aamukahvin.

Vaikka talvi ei täällä olekaan mitään Suomeen verrattuna. Kevään tulon alkaa huomata. Kelit on selvästi lämpimämpiä ja päivät pidempiä. Joulukin alkaa lähestyä, vaikka en tule varmaan tottumaan siihen ajatukseen, että se on keskellä kesää. No onhan siihen vielä kolme kuukautta. Kun Suomessa siirrytään talviaikaan, täällä muuten siirrytään kesäaikaan ja aikaero kasvaa seitsemästä tunnista yhdeksään. Eihän se aikaero vielä ollutkaan tarpeeksi iso. Kevätloman toisella viikolla host-perheeni on viemässä minua jonnekin Tasmanian pohjoisosaan. En vielä tiedä ohjelmaa, mutta odotan sitä innolla.

Mount Wellington

Marraskuussa olen menossa muiden vaihtarien kanssa Tassie-tourille, jossa kierretään sitten koko osavaltio. Matka kestää 10 päivää ja odotan sitä jo kovasti. Ensi vuonna huhtikuussa onkin sitten luvassa iso Australian kierros, jossa Rotaryt vie vaihtareita pitkin maata. Ohjelmasta löytyy mm. Uluru, Gold Coast ja Sydney, mutta tästä lisää sitten myöhemmin. En jaksa odottaa! Meillä oli muutama viikko sitten toinen orientaatiopäivä Tasmanian vaihtareitten kanssa uusille tulokkaille. Ensi sunnuntaina on vielä kolmas päivä, sillä tänne tuli vielä kaksi uutta vaihtaria. Opin kyllä Rotary-säännöt tällä menolla tosi hyvin. No on kuitenkin kiva, että on syy tavata muita vaihtareita useammin.

Pakollinen lippukuva (Mun Suomen lippuhan on siis Suomesta katsottuna oikein päin )

Terveisiä kaikille sinne Suomeen! Mulle saa halutessa laittaa kuulumisia ja kysymyksiä 🙂


12 kommenttia

Riina · 26.9.2019 14:21

Kiva oli lukea kuulumisia – mukavaa vaihtovuoden jatkoa sinne Tasmaniaan!

  helmi · 26.9.2019 15:54

  Kiitos!:)

Paula · 26.9.2019 16:17

Olipa mukava kirjoitus taas. Hyvää kevään jatkoa! 😉 Täällä kaivellaan villasukkia esiin.

  helmi · 27.9.2019 01:51

  Kiitos! Täällä ei oo lämmitykset ihan Suomen tasolla, joten mullakin on villasukat ahkerasti käytössä.😉

  Mummi · 28.9.2019 19:53

  Kiitos viestistä ja hyvää kesän odotusta, Meillä täällä on syksyn ruska parhaimillaan Nauti nyt olostasi täysinrinnoin, Terveisiä perheellisi mummi ja vaari

   helmi · 30.9.2019 15:23

   Kiitos ja terveisiä sinne Suomeen😊

Äiti · 26.9.2019 21:49

Hauskaa kuulla menosta siellä. Voit arvata, että kaikki minun asiakkaat tietävät sinun vaihtarivuodesta ja kysyvät aina sinun kuulumisista. Terveisiä siis heiltä kaikilta!

  helmi · 27.9.2019 01:49

  Kiitos! Sano asiakkaille terveisiä.😄

eeva h · 1.10.2019 11:53

Kiitos Helmi! On kiva kuulla kuulumisiasi! vaikka huonosti tulee vastattua, ajatuksissa ja mielessä olet. Oltiin viikonlopun Flamigossa Suomen vammaisten lasten tuen tapaamisella, mukavaa. Muuten Erkki muutti 1.9 Vuosaareen ; opiskelee avoimessa taide yossa musiikin eri kursseja. hyvältä vaikuttaa! Nyt alkoi lokakuu ja sataa kuin aisaa! Jaksamista kuullaan taasen

  helmi · 2.10.2019 04:26

  Kiitos kuulumisista ja terveisiä sinne päin maailmaa.😄

Katariina · 17.1.2020 15:27

Olipa kiva, että löysin blogisi! Jostain syystä päädyin googlettelemaan vaihtoblogeja Ausseista ja tämä tuli vastaan. Kiva, että löysin, koska vietin itsekin lukiovaihdon Tassiessa – Devonport-Ulverstone -akselilla. 🙂 Olet varmaan jo päässyt käväisemään Pohjois-Tasmaniassa. Olisi kiva lukea ja nähdä kuvia siltä reissulta. Tsemppiä loppu vaihtoon! Ps. suosittelen vierailemaan seuraavissa paikoissa Tassiessa, jos on mahdollista: Bay of fires (siis etenkin täällä!! ehkä nätein paikka ikinä), Cradle mountain, The Nut, Liffey falls ja The Gorge Launniessa.

  helmi · 24.1.2020 10:03

  Kivat, että löysit blogini! Olen tosiaan käynyt Pohjois-Tasmaniassa muutamaan otteeseen. Siellä on tosi kaunista! Mulla onkin suunnitteilla laittaa juttua niistä reissuista. Noista paikoista olen nähynyt Bay of Fires(joka on kyllä tosi upea) ja The Nut. Olisi vielä kiva nähdä ja muutkin mainitsemistasi paikoista. (Haluaisin etenkin nähdä Cradle Mountainin)

Kommentointi on suljettu.